TOGG Araç Modelleri

Yerli Otomobil’in Fiyatı Ne Olacak?

TOGG'dan açıklama: Fiyatı ne kadar olacak?

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, üretim süresi ve özellikleri hakkında bilgi verdi.

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, “Önümüzdeki senenin ortasında markanın adı belli olacak. Aracın fiyatıyla ilgili şu an bir rakam vermek mümkün değil. Fakat piyasa ile rekabetçi bir fiyatı olacağını söyleyebiliriz.” dedi.

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın açıklamalarından bazıları şöyle:

Biz tasarıma başlamadan önce hedef kitlemizi belirledik. Hedef kitlemiz yalın ve prestijli bir otomobil görmek istiyordu. Tasarımda bütünlük bir parçaların birbirini tamamlaması çok önemli. Otomobilimiz elektrikli olduğu için aks mesafesini istediğimiz mesafede tutabiliyoruz. Biz tasarımımızda doğu ve batıyı birleştiriyoruz. Batının düz çizgileriyle, doğunun daha hareketli çizgilerini birleştirdik. İçinde bulunduğumuz topraklar doğu ve batının birleştiği, kaynaştığı bir bölge. Tasarımımızdaki farklarda bunun da olmasını istedik.

Ön panelde lale var. Lale detaylarını aracın içinde de görebileceksiniz. İçten yanmalı motorlardan olduğu gibi önden araca hava girmesine gerek yok. O yüzden öndeki lale şeklindeki mazgallar kapatılabilir. Kırmızı otomobilimizde kapalıdır.

Marka Adı Ne Zaman Belli Olacak?

Aracın markası henüz belli değil, şimdilik TOGG logosunu kullandık. Marka 2020 sonlarına doğru belirlenecek ve önümüzdeki senenin ortasında markanın adı belli olacak.

İlk olarak 2020 sonlarına doğru SUV aracımızı satışa sunacağız. Sonrasında sedan ve diğer modelleri de belirli aralıklarla piyasaya sürmeyi planlıyoruz. Piyasaya girdiğimizde Avrupa’da klasik otomobil üreticisi olmayan, ilk elektrikli SUV araç üreticisi olacağız.

Yerli Otomobilin Fiyatı Ne Olacak?

2 yıl sonrası için fiyat vermemiz yanlış olur. Bu otomobil kimden pazar payı alır diye düşünüp ona göre fiyat belirlenecektir.

Avrupa'da Bir İlk Olacak

Her şeyden önce uçtan uca ekran alanı var. Önünüzde, ortada ve yan tarafında, yolcu tarafında da bir ekran yer alıyor. Ortada kumanda merkezi olarak kullanacağınız bir ekran var. Biz bu 3 bölmeyi planlıyoruz ve Avrupa’da bir ilk olacak.

Baktığınızda bahsettiğimiz tünel ve önde motor olmadığından iç mekan daha rahat ve geniş. Tasarım çizgileri olarak bizi saran bir hat var. Geniş ancak daha geniş hissi veriyor. Bizi saran ve güven hissini artıran bir tasarım.

Euro NCAP'te 5 Yıldız Alacağız

Direksiyonu ahşap, deri kombinasyonu var. Türkiye’nin güçlü olduğu konular. İçine de teknolojiyi yerleştirmemiz. İç tarafta Selçuklu desenleri var. Uçak kokpiti hissi veren, sizi saran, güvenli hissettiren bir tasarım var. Euro NCAP’te 5 yıldız almama durumumuz yok. Savunma sanayinde helikopteri modelleyen arkadaşlarımız şu an bu otomobili modelliyor. Ekip ruhu içinde hiçbir düşünceyi arka plana itmiyoruz. Kaza anında nereyi korumalıyız diye düşünüp her şeyi planlıyoruz.

Ben şunu görüyorum. Fikri mülkiyet hakkı dediğimiz konuyu otomobil sektörüne anlatamadık. Türkiye’de yeterince bilinmiyor. Yerli ve milli olsun ama fikri mülkiyet hakkı sizdeyse, bunu Türkiye’de komşu ülkede istediğiniz yerde yaptırırsınız. Otomobil dünyaya açık sektörlerden birisidir. Otomobilin rekabetçi olması lazım. Dönüşen dünyadaki trende Türkiye’deki yan sanayideki insanları hazırlamak. Fikri mülkiyet yanlış anlaşılmasın her türlü mühendisliği biz yapıyoruz.

Ön Sipariş Alacak Mısınız?

Türkiye’nin otomobilini geliştirdik, ön sipariş konusu her zaman sorulur. Zamanı geldiğinde siparişler alınacak ama ön sipariş için biraz erken. Biz piyasaya çıkmaya yaklaşalım, sonra ön siparişleri alırız.

Otomobili Hangi Hayvana Benzettiniz?

Aracı güçlü bir hayvana benzettik. Pars ve kurt, güçlü bir kedi tasarımı yaptık. Sürücüler aynadan baktığında güçlü bir tasarım görecek. Gözler kedi gibi bakıyor, güçlü bir duruşu var.

Lale Motifli Ön Tasarım Çok Beğenilmiş?

Farlar aynı şekilde ister Osmanlı bıyığı, ister ‘Pala Bıyık’ deyin. Araçlar arasındaki farklılık çeşitliliği göstermek amacıyla yapıldı. Birçok araç desen amaçlı, karakterleri yansıtmak amaçlı kullanılacak. Sedan’da ön kısmı yükseltip, incelttik.

Kadın mühendislerin de çok büyük bir payı var. Yüzde 25 şu an aramızdaki kadın çalışan sayısı. Ama hedefimiz yüzde 33’tür. Kadın tasarımcılar ve mühendisler her konuda büyük katkıda bulundular.

Bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir